Tarix : 2024 Feb 02
Kod 64581

Reisi: Savaş başlatmayacağız, herhangi bir ülke zorbalık yaparsa ona cevabımız sert olacaktır

Hürmüzgan Eyalati'ne düzenlediği ziyaretinin ikinci gününde Minab halkıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Reisi, burada yaptığı konuşmada "Savaş başlatmayacağımızı defalarca söyledik; Ancak zalim bir ülke veya güç zorbalık yapmak isterse İran İslam Cumhuriyeti bunlara sert ve otoriter bir şekilde cevap verecektir." dedi.
arannews:irna-Bugün Hürmüzgan vilayetinin doğusundaki Minab halkıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ayetullah Reisi burada yaptığı konuşmada "İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgedeki askeri gücü hiçbir ülkeye tehdit oluşturmamaktadır ancak bizim gücümüz bir güvenlik jeneratörüdür ve bölge ülkeleri bu güce güvenebilir." dedi.

Geçmişte diğer ülkeler gibi İslami İran'la konuşmak istediklerinde tehdit dilini kullananları ve askeri seçeneğin masada olduğunu söyleyenleri hatırlatan Reisi "Artık bu sözler duyulmuyor, hatta İran İslam Cumhuriyeti ile herhangi bir çatışmaya girmek niyetinde olmadıklarını bile söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında "Dindar insanların bu gücü her zaman sahnede ve ülkenin destansı güçlerinin ve silahlı kuvvetlerinin gücü; Eğer bir ülke zorbalık yapmak isterse İslam Cumhuriyeti sert ve üzücü bir cevap verecektir." dedi.

Bugün İran'ın savunma gücünün ülkeye caydırıcılık gücü kazandırdığını belirten Reisi "İslam Cumhuriyeti'nin bölgedeki askeri gücü hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadı ve tehdit oluşturmuyor; bundan  ziyade bölgede güvenliği yaratan askeri gücümüzdür. Bölge ülkeleri de bu güce ve İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgedeki gücüne güvenebilirler." ifadelerini kullandı.

  • Yazılıb
  • da (də) 2024 Feb 02
  • Göndərən رضا رستمی
Açar sözlər