Tarix : 2024 Mar 10
Kod 64677

Emir Abdullahiyan’dan Meta'nın İnkılap Rehberi’nin Hesaplarını Kapatma Eylemine Tepki

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Meta’nın İslam İnkılabı Rehberi’nin İnstagram ve Facebook hesaplarını kapatma eyleminin sadece ifade özgürlüğünün ihlali değil, aynı zamanda ahlaka ve kurallara aykırı olduğunu belirtti.
arannews:irna-Londra merkezli Middle East Eye haber sitesine konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Bazı Batılı iddiacıların ifade özgürlüğü sloganları içi boş ve gösterişli sloganlardırdır ve onların gayri meşru siyasi hedeflerini örtbas ediyor” dedi.

Bakan Emir Abdullahiyan, “İslam İnkılabı Rehberi’nin hesaplarını engellemek sadece ifade özgürlüğüne değil, aynı zamanda milyonlarca takipçisine hakarettir” ifadesini kullandı.

Emir Abdullahiyan, Meta şirketinin İslam İnkılabı Rehberi’nin hesaplarını kapatarak ifade özgürlüğü karşıtı eylemini kınayarak, “Ayetullah Hamaney Filistin ve Gazze'deki mazlum halkların dünyadaki en önde gelen destekçisidir ve "Silikon Vadisi" imparatorluğu bu sesin dünya kamuoyuna ulaşmasını engelleyemez” dedi. 

Emir Abdullahiyan, “Amerikan platformlarının Ayetullah Hamaney'in ve yerinden edilmiş Gazze halkının destekçilerinin ve son 5 ayda 30 binden fazla Filistinli şehidin sözlerini sansürleme eylemi, dünyadaki ahlaki sistemin çöküşünün işaretlerinden biridir. Meta şirketi yasadışı ve ahlak karşıtı davranışlarından sorumlu olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Meta şirketi geçtiğimiz Ocak ayında İslam İnkılabı Rehberi’nin Instagram ve Facebook'taki sayfalarını yasadışı olarak engelledi. Middle East Eye, şirketin İran Dışişleri Bakanı'nın sözlerine ilişkin herhangi yorum yapmadığını yazdı.

  • Yazılıb
  • da (də) 2024 Mar 10
  • Göndərən رضا رستمی