Tarix : 2024 Mar 16
Kod 64688

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliği'nin Faaliyetlerinin Yeniden Başlayacak

İran İslam Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki Büyükelçisi, İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında nifak yaratmada ortak düşmanların ve onların güvenlik servislerinin elinin açıkça görüldüğünü belirterek "Yakında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliği'nin faaliyetlerinin yeniden başlamasına tanık olacağız." ifadelerini kullandı.
arannews:irna-Seyyid Abbas Musevi, Bakü TV'ye verdiği röportajda heyet hazırlıklar için Tahran'a gideceğini bildirerek "İki ülkenin tarihi geçmişi ve İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki 800 kilometrelik sınırın her iki tarafındaki halklar arasındaki derin kültürel ilişkiler, sorunların ve yanlış anlamaların devam etmesine izin vermeyecektir." dedi.

Her iki ülkenin de bu soğuk ilişki dönemi bilgelik ve incelik  ile aşmaya ve ikili ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya çalıştığını belirten Musevi "İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında nifak yaratılmasında ortak düşmanların ve özellikle de  bölgedeki bazı ülke ve rejimlerin  güvenlik teşkilatlarının elinin olduğunu açıktır." ifadelerini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki Byükelçisi Musevi açıklamalarının devamında "Ailede herkes aynı şeyi düşünmediği gibi, komşular arasında da fikir ayrılıklarının olması normaldir. Komşular et ve tırnak gibi birbirine yapışıktır. Ancak zaman zaman onlardan  kiri ve mikropları temizlememiz gerekir. Yeni İran hükümetinin komşuluk politikası ciddi ve ilkeli bir politikadır." dedi.

Musavi,  27 Ocak olayını ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı çok acı, öngörülemez ve şaşırtıcı olarak değerlendirerek " Ancak tüm deliller ve iki ülkenin adli ve güvenlik yetkililerinin daha sonraki ziyaretleri ve saldırganın itirafı, bu eylemin bireysel ve kişisel saiklerle yapıldığını gösterdi. Bu kişi tutuklandı, yargılandı ve ağır cezalara çarptırıldı.  İran İslam Cumhuriyeti, dış politikasında ihlal edilemeyecek veya değiştirilemeyecek sabit prensipler ve temeller temelinde hareket etmektedir."  ifadelerini kullandı.

  • Yazılıb
  • da (də) 2024 Mar 16
  • Göndərən رضا رستمی